Berger biedt in totaal zeven verschillende deurbladmotieven, ook wel uitvoeringen genoemd. Deze zijn hieronder beschreven. Verdere (technische) specificaties van een Berger garagedeur zijn onafhankelijk van het gekozen deurbladmotief.

Genoemde meerprijzen zijn in procenten ten opzichte van dezelfde garagedeur met horizontale profilering, alle overige specificaties gelijk blijvend.

Horizontaal geprofileerd Geen meerprijs

Horizontaal geprofileerd

Oppervlaktestructuur: houtnerf

Deze deur heeft een lichte horizontale belijning met houtnerfstructuur. Op deze manier lijkt het alsof de deur uit smalle plankjes van ± 10 cm breed bestaat, die tevens de overgang tussen de panelen camoufleren.
Cassettemotief Meerprijs
± 5%

Cassettemotief

Oppervlaktestructuur: houtnerf

Deze deur heeft fraaie reliëfvlakken (zgn. cassettes) in combinatie met de houtnerfstructuur. Door deze verdeling krijgt de deur een klassieke uitstraling en tevens een luxueus uiterlijk.
Ongeprofileerd Meerprijs
± 8%

Ongeprofileerd

Oppervlaktestructuur: houtnerf

Deze deur is uitgevoerd zonder horizontale belijning, maar wel voorzien van houtnerfstructuur. De panelen lijken opgebouwd te zijn uit grote brede planken en hebben daarom een zeer moderne uitstraling.
Vlak Meerprijs
± 12%

Vlak

Oppervlaktestructuur: glad

Deze deur is zonder horizontale belijning of houtnerfstructuur. Deze uitvoering is geheel glad en wordt door zijn moderne uiterlijk vooral toegepast in woningen met een eigentijdse architectuur.
Plankenstijl Meerprijs
± 5%

Plankenstijl

Oppervlaktestructuur: houtnerf

Deze deur heeft, in vergelijking met de horizontaal geprofileerde uitvoering, diepere belijningen, die halverwege ieder paneel liggen. Samen met de houtnerfstructuur wordt de illusie van een reeks brede planken gecreëerd.
Stucco Meerprijs op aanvraag

Stucco

Oppervlaktestructuur: stucco

Deze deur heeft een horizontale belijning in combinatie met een stucco structuur. Ook bij deze deur lijkt het alsof de deur uit smalle plankjes bestaat.
Zwaar belijnd Meerprijs op aanvraag

Zwaar belijnd

Oppervlaktestructuur: houtnerf of stucco

Naast de licht belijnde uitvoering, met een meer optische profilering, biedt Berger ook een versie met zwaardere horizontale groeven van circa 14 mm breed en 6 mm diep. Beschikbaar in houtnerf- en stuccostructuur.